piątek, 3 maja 2013

SAŁATKA MAKARONOWA




SAŁATKA MAKARONOWA

Składniki:
- makaron świderki, ładnie prezentuje się makaron trójkolorowy
- mix warzyw mrożonych (kukurydza, brokuły, kalafior, papryka, itp. według uznania) lub świeżych
- sól, przyprawy do smaku
- oliwa do garnka z makaronem
- sos pesto (zielony lub czerwony)

Przygotowanie:
Makaron ugotować w jednym garnku (dodać trochę soli i łyżkę oliwy), a w drugim warzywa w małej ilości wody. Makaron po ugotowaniu przelać zimną wodą, żeby się nie skleił. Można trochę wody z odlewania makaronu zostawić i dodać do sosu (chodzi o skrobię), wtedy sos jest bardziej aksamitny. Po ostygnięciu makaronu i warzyw, należy dodać sos pesto, a następnie wszystko dobrze wymieszać w jednej misce. Sałatka z makaronem podawana na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz